Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Kadett E Caravan

Kadett E Caravan

  • door

Introductie

Ontstaan uit een oud winterproject wat uit de hand is gelopen.  Een ombouw van een kadett caravan naar bijna show wagen welke helaas in onderdelen is verkocht. Altijd spijt van gehouden en besloten een nieuwe te bouwen.
Welke nu een van onze bekendere ombouwen in het land is geworden en ook een goed voorbeeld geeft van de eindeloze mogelijkheden van een gecleande motorruimte tot een complet custom onderstel.

Zoon 90% van de ombouw is dan ook bij ons in huis gefabriceerd, van het interieur tot motorruimte en onderstel.
Alles kunnen we met ons machine park realiseren en daarnaast met onze vast partners kunnen we de puntjes op de i zetten zodat het een compleet concept is geworden.

Verhaal

Zelf ben ik groot voorstander van Less is more en Oem+ zodat de auto nog echt eruit ziet zoals hij hoort te zijn.
Daarnaast zijn de minder goede delen aangepast zodat het een moderner jasje heeft zoals de airride en het onderstel wat verbeterd is naar goede specs. De motorruimte is zo clean mogelijk gemaakt en alles wat makkelijk weg te werken is hebben we hier ook gedaan wel met de originele lijnen nog zichtbaar.
Natuurlijk zijn er ook diverse aanpassingen gedaan om hem zo laag mogelijk te krijgen en de 90`s tuning look door de front spoiler, zijdeskirt en motorkap van de GSI en de 3 delige BBS RS velgen zijn hier onderdeel van.

Wat is er zoal gedaan.

We beginnen bij het interieur waar het dashboard is vervangen voor een GSI dash inclusief digitale teller.
Kuipstoelen met speciale sticksels, zwarte bekleding zowel vloer deurpanelen en alles kappen. De achter inbouw is volledig zwart gestoffeerd met mdf en plexiglas uitbouw waar de airride in is verwerkt. Daarnaast is er een rolkooi ingebouwd om alles de racelook te geven deze is goud gepoedercoat en ook de airride tank heeft deze kleur gekregen om het af te lasten steken tegen het groen aan de buitenzijde. Daarbij komt in de 3 delige opnieuw opgebouwde 16inch 8j brede BBS RS velgen het goud weer terug. Aan de buitenzijde zijn een aantal GSI elementen verbouwd en een originele KAMEI frontspoiler om het een goed 90s look te geven aan de voorzijde.

De motorruimte is volledig aangepakt van de inbouw van de 2.0 16V uit de Kadett GSI tot het verbouwen van Weber carburateurs en het cleanen van de motoruimte. Hierbij zijn meteen de veerschotels verhoogd zodat er genoeg verlaging gecreëerd kom worden met evengoed goede rijeigenschappen van het onderstel.
Hiervoor zijn compleet nieuwe voorpoten gemaakt stuurstangen ingekort chassis balken genotched en de ophanging is volledig gerestaureerd van nieuwe lagers tot hardere PU bussen aan toe, tevens is alles gestraald en zwart gepoedercoat. Voor en achter voorzien van GSI schijfremmen en nieuwe remleidingen.

Deze Kadett is ook nooit bedoeld om show wagen te worden daarom is hij altijd in ombouw en wordt er tevens continue nieuwe punten aangepast en veranderd. Hou de auto in de gaten als je hem ergens tegen komt.
Er kunnen zomaar weer leuk nieuwe delen opduiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *